Persbericht

atlas-contact

Oostende, de zomer van 1936

Mark Schaevers

Joseph Roth, Stefan Zweig, Irmgard Keun en andere Duits-joodse schrijvers
over hun verblijf in Oostende, op de vlucht voor het nazisme.

mark schaevers

Op 19 februari 2015 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact Oostende, de zomer van 1936. Over hoofdsteden waar bekende kunstenaars en schrijvers een veilig heenkomen zochten op de vlucht voor het nazisme: Parijs, New York, Moskou, Amsterdam is al heel veel geschreven. Veel minder bekend is dat ook oostende daar even bij hoorde.

Joseph Roth, Stefan Zweig, Egon Erwin Kisch, Irmgard Keun en andere grote Duits-joodse schrijvers van het intervellum ontvluchtten het vaderland al ver voor de oorlog uitbrak. Hun wegen kruisten elkaar in Oostende. Hoe verging het deze mensen, bijna allen bevriend met elkaar?
Mark Schaevers onderzocht die geschiedenis en schreef een spannende en sfeervolle reconstructie van een zomer aan zee, onheilszwanger, zeker voor de lezer die de toekomst kent, maar ook vol vriendschap en passie, gedreven gesprekken, plannen, hoop en vrees.

Mark Schaevers (1956) werkt als journalist voor het weekblad Humo. Hij debuteerde in 1994 met Atlas, schreef een toneelstuk en enkele boeken over Hugo Claus – in 2011 maakte hij De wolken. Uit de geheime laden van Hugo Claus, gebaseerd op diens archief. In oktober 2014 verscheen Orgelman. Felix Nussbaum. Een schildersleven.

Oostende, de zomer van 1936 – Uitgeverij Atlas Contact – paperback – 144 blz. – ISBN 97845029122 – 17,99 € – verschijnt ook als e-book

Deze uitgave is een herziene editie. De eerste druk verscheen in 2001 bij Uitgeverij Atlas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s