Recensies

Rani Diaz – 3 Matsya – Sterre Carron

Sterre Carron

Algemene info: 
Auteur: Sterre Carron
Titel: Rani Diaz – 3 Matsya
ISBN: 9789491535567
Uitgeverij: Nederlandse Auteurs Uitgeverij
Genre: Thriller
Pagina’s: 366
Uitgave: paperback

 

Over de auteur(s): 
Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit.

Haar thrillers Mara en Tirtha werden al door duizenden liefhebbers van spannende boeken verslonden. En lezers waarderen haar boeken met **** en ***** sterren!

 

Over het boek: 
´Een half jaar geleden is een rancune losgebarsten. Een volmaakt gedetailleerd vergeldingsplan is opgesteld en niets kan meer mis gaan. Helemaal niks! Iemand staat voor een diepe afgrond, alleen diegene weet het niet, nog niet´.

`Welke dag is het vandaag?´ Dat is de vraag die een vreemdeling door de telefoon stelt aan Ellen Verbeek, een bevlogen kinderchirurg, net voordat haar man en tweeling thuiskomen. Een dag later wordt Emma, de oppas, op lafhartige wijze in het zwembad van hun huis vermoord. De dood van deze jonge vrouw stelt de gevoelige hoofdinspecteur Rani Diaz en haar rechercheteam voor raadselen. Ze weten dan echter nog niet dat het pas de eerste ronde is van een meedogenloos vergeldingsplan.

De inwoners van Sint-Katelijne-Waver en het chique Bonheiden krijgen te maken met een diepgekwelde en gestoorde moordenaar. En Rani Diaz moet niet alleen de confrontatie aangaan met Ellen Verbeek en andere ongeruste ouders, maar ook privé: haar zorgen om Romy, haar getraumatiseerde jongere zus.

Matsya een spannende thriller over een onomkeerbare vergelding van een gekwelde geest, een zeldzame ziekte en over iets bijzonders dat levensgrote gevolgen heeft. Ook voor hoofdinspecteur Rani Diaz.

 

Mijn mening: 
Matsya is het derde en tot hiertoe laatste deel in de Rani Diaz-reeks. Een sobere grijs/witte cover met een sneeuwlandschap en vooraan leuke bloedspetters. Persoonlijk vind ik dit de mooiste cover van de serie.

De rol van rechercheur Rani Diaz en haar partner Bert Simons worden verder uitgewerkt in dit derde deel. Rani woont ondertussen samen met Frederik en Simons is op vrijersvoeten.

Persoonlijk vond ik dit derde deel iets minder sterk. Nog wel voortreffelijk geschreven maar waar in de eerste twee delen veel personen betrokken waren, draait dit verhaal volledig rond de problematiek van één gezin.
Heel leuk gevonden is de cursief gedrukte gedeelten wanneer het over de moordenaar gaat. Maakt het lezen nog makkelijker.
Sterre Carron heeft met deze trilogie een nieuwe fan gemaakt en ik ben er van overtuigd dat er nog velen zullen volgen.

Matsya, tot hiertoe het laatste deel, maar ik hoop dat er snel een vierde boek volgt.

 

Rating: 3,5/5

Met dank aan Nederlandse Auteurs Uitgeverij & De Perfecte Buren leesclub voor het leesexemplaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s