Recensies

Rani Diaz – 1 Mara – Sterre Carron

Sterre-Carron

Algemene info: 
Auteur: Sterre Carron
Titel: Rani Diaz – 1 Mara
ISBN: 9789491535215
Uitgeverij: Nederlandse Auteurs Uitgeverij
Genre: Thriller
Pagina’s: 364
Uitgave: paperback

Over de auteur(s): 
Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit.

Voor het schrijven van haar debuutthriller Mara van de Rani Diaz thrillerreeks woonde zij twee autopsies bij. ‘Ik combineer de menselijke verzuchtingen en de menselijke tragiek in deze thriller. Mijn protagonisten hebben zowel hartstocht als wraakgevoelens in zich.’

Over het boek: 
Moord, verminking, dubbellevens, het vernietigende middel antrax, een lang bewaard geheim, zoete wraak en een gevaarlijke sekte in Zwitserland zijn de ingrediënten van de meeslepende thriller Mara.

Op een herfstdag wordt het rustige leven van de inwoners van Mechelen opgeschrikt door een moord op een jonge vrouw in een hotel op de Vismarkt. Rani Diaz, de temperamentvolle hoofdinspecteur moordzaken, en haar team worden op de zaak gezet. Het bewijsmateriaal wijst al snel in de richting van een minnaar. Enkele dagen later wordt Kathirah Al Saadi door haar vriendin Sierra Capaldi gruwelijk verminkt aangetroffen. Sierra draagt al zestien jaar een geheim met zich mee, waarvan ze niet had gedacht dat iemand ervan op de hoogte was. Als er al een bindende factor tussen de slachtoffers is, wat probeert de moordenaar dan duidelijk te maken? En wie speelt er een duivels spel en verleidt mensen om zich over te geven aan hun driften?

Mijn mening: 
Mara is het eerste deel in de Rani Diaz-reeks. Een mooie blauwe cover met op de achtergrond Mechelse gebouwen omdat de verhalen zich voornamelijk in Mechelen (België) afspelen. Daarbovenop een dode vrouw en een man met een bebloed mes in zijn hand. Mooie maar niet speciale cover die toch wel de aandacht weet te trekken.

We maken kennis met rechercheur Rani Diaz, een fijngebouwde vrouw mét ballen aan haar lijf. Samen met haar partner Bert Simons maken ze deel uit van de dienst Moordzaken.

Hetgeen me heel hard aantrok in dit boek zijn de korte hoofdstukken. Het leest als een trein en de spanning zit er vanaf de eerste pagina in. Heel goed geschreven, weliswaar in het Vlaams, wat het geheel toch wel wat ‘sappiger’ maakt qua uitspraken. Het verhaal zit heel goed in elkaar geknutseld en waar ik toch een kleine verwachting naar Sterre Carron had, zijn deze dan ook volledig ingelost.
Voor de ontknoping moet je het ganse boek uitlezen. Eerder wordt er weinig prijsgegeven, wat heel de zaak nog spannender maakt.
Sterre Carron heeft zichzelf een eigen manier van schrijven toebedeeld waar ze hier en daar haar kennis over oosterse spiritualiteit in verwerkt. Dit eerste deel is zeker een aanrader.

Rating: 4/5

Met dank aan Nederlandse Auteurs Uitgeverij & De Perfecte Buren leesclub voor het leesexemplaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s