Recensies

Dylan Proosten, vergeet mijn naam niet – Theo Barkel

Theo Barkel

Algemene info: 
Auteur: Theo Barkel
Titel: Dylan Proosten, vergeet mijn naam niet
ISBN: 9789078437161
Uitgeverij: Uitgeverij Life
Genre: waargebeurd
Pagina’s: 118
Uitgave: paperback

 

Over de auteur(s): 
Theo Barkel, geboren in 1968 te Rotterdam, is jarenlang hoofdredacteur geweest van een boek- en film magazine en heeft al verschillende romans en vele artikelen over uiteenlopende onderwerpen op zijn naam staan.

 

Over het boek: 
Op 10 december 2011 had de toentertijd negentienjarige Dylan Proosten een bedrijfsfeest van de plaatselijke supermarkt waar hij in die tijd werkte. Om kwart voor één ’s nachts wordt de laatste foto gemaakt van hem… Om twee uur rijdt de bus weer weg van de feestlocatie… zonder Dylan… De volgende dag begint de zoektocht en zijn verdwijning komt zelfs landelijk in het nieuws. Wat voor tragedie heeft zich die bewuste avond afgespeeld…?
In samenwerking met zijn ouders, zijn beste vrienden én de beste specialisten op medisch en juridisch vlak is getracht de onderste steen boven te halen. Ook de bekende paragnost Peter van der Hurk en medium Christel van den Akker hebben hun medewerking verleend in een poging om de bizarre gebeurtenissen van die noodlottige avond te reconstrueren.

 

Mijn mening: 
Een mooi eerbetoon aan een leven dat te jong eindigde.
Het verlies van een kind wordt door eenieder op zijn eigen manier verwerkt. Theo Barkel, de auteur, heeft samen met de ouders, zus en vrienden dit boek geschreven om toch enig inzicht te krijgen in het overlijden van Dylan.
Wat is er die nacht gebeurt, waarom wordt er door bepaalde personen zo achterdochtig gehandeld, waarom is Dylan niet onmiddellijk gevonden? Is er iemand verantwoordelijk of is het een spijtig ongeluk? Allerlei vragen die door je hoofd malen als je met een plots en vreemd overlijden te maken krijgt.
Dylan Proosten, vergeet mijn naam niet geeft een mooie kijk op het korte leven van Dylan, van geboorte tot overlijden.
Hetgeen me het meest aansprak was het gedeelte van de paragnosten die toch allemaal enigszins met eenzelfde verhaal kwamen. Dit moet voor Fon en Angelie, de ouders van Dylan, toch een klein beetje een hulp in de verwerking geweest zijn. Niets is erger dan met zoveel vragen achter te blijven.
Geen lijvig boek, maar wel mooi verwoord.

 

In de pers verscheen ook volgend artikel:
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/rijen/theo-barkel-schreef-boek-over-dylan-proosten-uit-rijen-zijn-overlijden-greep-me-aan-1.4593786

 

Rating: 3,5/5

Met dank aan Uitgeverij Life voor het leesexemplaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s