Recensies

Het Rosie Project – Graeme Simsion

Graeme Simsion

Algemene info: 
Auteur: Graeme Simsion
Titel: Het Rosie Project
ISBN978902808710
Uitgeverij: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Genre: Roman
Pagina’s: 330
Uitgave: paperback

 

Over de auteur(s): 
De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant maar verkocht zijn bedrijf om fulltime schrijver te worden. Zijn debuutroman
Het Rosie Project werd een internationale bestseller en Sony Pictures kocht de filmrechten. Het Rosie Effect (2014) is de opvolger van deze wereldwijde hit.

 

Over het boek: 
De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. 

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

 

Mijn mening: 
Verrassend leuk boek verteld uit het uitgangspunt van iemand die een tikje autistisch is.

De denkwijze van Don Tillman refereert een beetje aan de film Rainman met Dustin Hoffman, maar nu kan je je echt inleven in de denkwereld met alle nodige kronkels. Kronkels, dan wel voor mensen die niet in dezelfde termen denken, maar die broodnodig zijn voor de autisten-doelgroep. Bij tijden heel verwarrend voor het hoofdpersonage zelf, maar heel begrijpelijk omdat ze alleen maar met constanten kunnen werken.

De onverwachte dingen die in Don’s leven gebeuren nadat hij op zoek gaat, in de eerste instantie, naar een geschikte vrouw zijn soms op het hilarische af. En tijdens zijn tweede missie, de natuurlijke vader vinden van Rosie, komt hij tot verschillende vaststellingen die hij toch nader moet onderzoeken.

Vond het een heel fijn boek om te lezen en het bewijst nogmaals dat je niemand hoeft te veranderen. Iedereen is zoals hij/zij is, zelfs met rare kantjes.

 

Rating: 4/5


Met dank aan Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het gratis leesexemplaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s